Cockburn’s Vintage Port 1983 75cl

 119,95 incl. BTW

Op voorraad

Categorieën: , Tag:

Land: Portugal

Herkomst: Douro

In 1815 richtten de Schot Robert Cockburn en zijn broer John, reeds succesvolle wijnhandelaren in Leith nabij Edinburgh, een filiaal op van hun bedrijf in Porto: R & J Cockburn’s. Ze hadden door de jaren heen veel zakelijke partners. Na een naamsverandering is het bedrijf uiteindelijk bekend geworden als Cockburn’s & Co.

Sinds 2006 is Cockburn’s in handen van de familie Symington. De geschiedenis van de Symingtons in de Port gaat 5 generaties terug en kan via hun overgrootmoeder ook 14 generaties worden getraceerd tot de geboorte van de Porthandel. Met de Symington-familie is Cockburn’s weer eigendom van één familie. Als een van de belangrijkste families in Porto en de grootste eigenaars van wijngaarden in de Douro-regio, kan Cockburn’s niet in betere handen zijn.

Notitie van de wijnmaker: Een droge winter en gedeeltelijk natte lente, maar een ongewoon koud jaar, inclusief de maand augustus. September was echter zeer warm, maar met zeer goede omstandigheden. Vanwege de natte en koude lente waser weinig opbrengst van sommige druivenrassen.  De wijn is rijk aan tannines, zeer aromatisch – overweldigend fruit en tannine, met kersen- en bessensmaken, een lange afdronk met een lang bewaarpotentieel.

Alcoholpercentage: 20%

Inhoud: 75cl

Extra informatie

Druivenras

Flesmaat

Herkomst

Kleur

Land