Taylor’s Single Harvest Tawny Port 1965 75cl

 248,95 incl. BTW

Op voorraad

Categorieën: , Tag:

Land: Portugal

Herkomst: Douro

Druivenrassen: Touriga Francesa, Tinta Roriz, Touriga Nacional

Taylor’s, meer dan drie eeuwen geleden opgericht in 1692, is een van de oudste porthuizen. Het bedrijf is volledig gewijd aan de productie van portwijn en in het bijzonder aan de beste stijlen. Taylor’s wordt ook gerespecteerd als producent van op hout gerijpte ports en bezit een van de grootste reserves van zeldzame op vat gerijpte wijnen waaruit de voorname gerijpte tawny ports worden gehaald. Het huis staat ook bekend als de grondlegger van Late Bottled Vintage ports.

Deze 50 jaar oude Single Harvest Tawny Port van Taylor’s is afkomstig van de uitgebreide reserve voorraad zeer oude vatgerijpte port van Taylor’s.

Proefnotitie: Deze port heeft aroma’s van specerijen, noten en zelfs sigarenkistjes. 50 jaar houtrijping geven deze port een zeer speciale  smaak van butterscotch en zwarte peper, met een ongelooflijk lange afdronk.

Wijn/spijs: Deze port is heerlijk met  vijgen, amandelen, karamel, kazen zoals: Peccorino, Comte de Savoie, appel- of notentaart of een mooie crème brûlée. De wijn kan ook op zich zelf gedronken worden als afsluiter van een goede maaltijd.

Serveertemperatuur:  10-14°C

Alcoholpercentage: 21%

Inhoud: 75cl

Extra informatie

Druivenras

Flesmaat

Herkomst

Kleur

Land