Taylor’s ‘Select’ Reserve Ruby Port 75cl

 12,95 incl. BTW

Categorie: Tag:

Land: Portugal

Herkomst: Douro

Druivenrassen: Touriga Francesa, Tinta Roriz & Touriga Nacional

Taylor’s, meer dan drie eeuwen geleden opgericht in 1692, is een van de oudste van porthuizen. Het bedrijf is volledig gewijd aan de productie van portwijn en in het bijzonder aan de beste stijlen. Taylor’s wordt ook gerespecteerd als producent van op hout gerijpte ports en bezit een van de grootste reserves van zeldzame op vat gerijpte wijnen waaruit de voorname gerijpte tawny Ports worden gehaald. Het huis staat ook bekend als de grondlegger van Late Bottled Vintage ports.

Vinificatie: De handgeplukte druiven worden voor intensieve inweking en remontage naar de wijnkelder vervoerd. Na treding van de druiven komt de fermentatie van het zoete sap op gang. De gisting wordt gestopt door toevoeging van wijnalcohol, waarna drie jaar rijping op houten kuipen en vaten plaatsvindt.  Taylor’s gebruikt voor het versterken van de wijn niet meer de (voorheen verplichte) graanalcohol, maar wijnalcohol van 77%

Proefnotitie: Herkenbaar aan de klassieke aroma’s van zwarte bessen en bramen. In de smaak is de port lekker rond en mondvullend, zwoel met heerlijke rijpe tonen van eveneens zwart fruit. De Select Ruby heeft een langdurig afdronk met een aangenaam geconcentreerde zoetigheid.

Wijn/spijs:  Te serveren als aperitief en of bij rijpe blauwschimmelkazen.

Alcoholpercentage: 20%

Inhoud: 75cl

Extra informatie

Druivenras

Flesmaat

Herkomst

Kleur

Land