Taylor’s 30y old Tawny Port 75cl

 134,95 incl. BTW

Categorie: Tag:

Land: Portugal

Herkomst: Douro

Druivenrassen: Touriga Francesa, Tinta Roriz & Touriga Nacional

Taylor’s, meer dan drie eeuwen geleden opgericht in 1692, is een van de oudste porthuizen. Het bedrijf is volledig gewijd aan de productie van portwijn en in het bijzonder aan de beste stijlen. Taylor’s wordt ook gerespecteerd als producent van op hout gerijpte ports en bezit een van de grootste reserves van zeldzame op vat gerijpte wijnen waaruit de voorname gerijpte tawny ports worden gehaald. Het huis staat ook bekend als de grondlegger van Late Bottled Vintage ports.

Vinificatie: Na de intensieve inweekperiode komt de gisting verder op gang en kan het alcohol-percentage oplopen. Als ongeveer 8% is bereikt wordt het proces gestopt door toevoeging van wijnalcohol en kan het sap voor een periode van (gemiddeld) 30 jaar rijpen op hout.

Proefnotitie:  Deze bruin-oranje gekleurde port heeft een zijdezachte neus met gedroogd fruit, verse noten en kruiden. In de mond domineren krachtige maar elegante aroma’s van gekonfijt rood en zwart fruit, een complexe smaak waaraan geen einde lijkt te komen in de lang natalmende afdronk.

Wijn/spijs: Licht gekoeld te serveren. Heerlijk bij oude Goudse kaas.

Weetje:  Jaarlijks verdampt 1 tot 2% van de rijpende port uit de vaten, de ‘port pipes’. Men noemt dit het ‘engelendeel’.

Alcoholpercentage: 20%

Inhoud: 75cl

Extra informatie

Druivenras

Flesmaat

Herkomst

Kleur

Land