Taylor’s 20y old Tawny Port 75cl

 49,95 incl. BTW

Categorie: Tag:

Land: Portugal

Herkomst: Douro

Druivenrassen: Touriga Francesa, Tinta Roriz & Touriga Nacional

Taylor’s, meer dan drie eeuwen geleden opgericht in 1692, is een van de oudste porthuizen. Het bedrijf is volledig gewijd aan de productie van portwijn en in het bijzonder aan de beste stijlen. Taylor’s wordt ook gerespecteerd als producent van op hout gerijpte port en bezit een van de grootste reserves van zeldzame op vat gerijpte wijnen waaruit de voorname gerijpte tawny ports worden gehaald. Het huis staat ook bekend als de grondlegger van Late Bottled Vintage ports.

Vinificatie: Na de intensieve inweekperiode komt de gisting verder op gang en kan het alcohol-percentage oplopen. Als ongeveer 8% is bereikt wordt het proces gestopt door toevoeging van wijnalcohol en kan het sap voor een periode van (gemiddeld) 20 jaar rijpen op hout.

Proefnotitie: Een licht bruingekleurde wijn met een oranje gloed. Geurt verfijnd naar rozijnen, gedroogd fruit, noten en kruiden. In de mond is deze tawny vol, zwoel met toch voldoende frisheid. Ook in de nasmaak is de wijn lang en boeiend. Boeiende fruitaroma’s en kruidenimpressies talmen nog lang na.

Wijn/spijs: Heerlijk bij oude kazen.

Serveertemperatuur: Koel te serveren, tussen de 12 en 14 graden.

Weetje: Oude tawny’s rijpen op ‘port pipes’. Dat zijn oude houten vaten van 550-600 liter.

Alcoholpercentage: 20%

Inhoud: 75cl

Extra informatie

Druivenras

Flesmaat

Herkomst

Kleur

Land