Taylor’s 10y old Tawny Port 75cl

 23,95 incl. BTW

Uitverkocht

Categorie: Tag:

Land: Portugal

Herkomst: Douro

Druivenrassen: Touriga Francesa, Tinta Roriz & Touriga Nacional

Taylor’s, meer dan drie eeuwen geleden opgericht in 1692, is een van de oudste porthuizen. Het bedrijf is volledig gewijd aan de productie van portwijn en in het bijzonder aan de beste stijlen. Taylor’s wordt ook gerespecteerd als producent van op hout gerijpte ports en bezit een van de grootste reserves van zeldzame op vat gerijpte wijnen waaruit de voorname gerijpte tawny ports worden gehaald. Het huis staat ook bekend als de grondlegger van Late Bottled Vintage ports.

Vinificatie: Na de intensieve inweekperiode komt de gisting verder op gang en kan het alcohol-percentage oplopen. Als ongeveer 8% is bereikt wordt het proces gestopt door toevoeging van wijnalcohol en kan het sap voor een langdurigheid van 10 jaar rijpen op hout.

Proefnotitie: Deze zacht bruin gekleurde port met licht oranje schittering heeft ontwikkelde maar toch frisse neus met verse noten, rijp fruit en vijgen. In de mond is hij elegant en vriendelijk met zoethout aroma’s, mokka, koffie, chutney en cacao.

Wijn/spijs: Heerlijk bij oude kazen.

Serveertemperatuur: Koel te serveren, 12 tot 14 graden

Weetje: Lange rijping op vat versoepelt een stevige wijn. Het volle robijnrood maakt plaats voor een bruine gloed. Juist aan deze amber of taankleuring ontleent tawnyport z’n naam. Een Tawny begint z’n leven dus eigenlijk als Ruby.

Alcoholpercentage: 20%

Inhoud: 75cl

Extra informatie

Druivenras

Flesmaat

Herkomst

Kleur

Land

Andere suggesties…