Niepoort The Senior Tawny Port 75cl

 19,95 incl. BTW

Categorie: Tag:

Land: Portugal

Herkomst: Douro

Druivenrassen: Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinto Cão, Tinta Francisca, Tinta Amarela, Sousão, Tinta Roriz

In de historische kelders van Niepoort liggen honderdduizenden liters port te rijpen in ‘pipes’. Dit is het domein van ‘masterblender’ José Noguiera, wiens familie al 5 generaties (!) lang verantwoordelijk is voor kwaliteit en de unieke stijl van de Niepoort colheita’s en oude tawny’s. De Senior Tawny is gemiddeld 8 jaar oud. Voor de blend worden ook bijzondere oude tawny’s gebruikt, wat de smaak complexer en notiger maakt. Na een lange rijping op kleine houten vaten, wordt de port op fles gebracht en is hij gereed voor verkoop.

Proefnotitie: De kleur is opvallend lichtrood. In de mond valt direct het fluweelzachte mondgevoel op, met in de smaak tonen van vijgen, rozijnen en krenten. Daarnaast ook wat karamel en gebrande noten. De afdronk is elegant.

Wijn/spijs: Ideaal om te drinken bij gedroogd fruit, appeltaart, de typische Portugese “Leite Creme” of hartige paté’s en terrines.

Bewaarpotentieel: Nu drinken – 5 jaar. In geopende toestand kan de port toch wel 4 weken geopend blijven zonder merkbare oxidatie.

Alcoholpercentage: 19,5%

Inhoud: 75cl

Extra informatie

Druivenras

, ,

Flesmaat

Herkomst

Land