Krohn Port Colheita 2007 75cl

 18,95 incl. BTW

Uitverkocht

Categorie:

Land: Portugal

Streek: Douro

Het Porthuis Krohn werd in 1865 opgericht door de jonge Noren Theodor Wiese en Dankert Krohn. Inmiddels is het bedrijf al generaties in handen van de Portugese familie Carneiro. De familie is ook eigenaar van de “Quinta do Retiro” en dit ligt in één van de beste delen van de Dourovallei, de Rio Torte. Krohn is één van de weinige onafhankelijke familiebedrijven die in Oporto is overgebleven. De 2007 Vintage Ports vallen op door hun intense structuur en frisheid van fruit, afgewogen tegen zeer goede zuurgraadniveaus. De manier waarop de geest bijna onmiddellijk in de jonge havens is geïntegreerd, typeert altijd een goed jaar.

Proefnotitie: Intense tawnykleurige kern met een brede baksteenkleurige rand. De harmonieuze en complexe neus heeft een rijke basis van melasse en een aroma van butterscotch vermengd met tonen van pruim en rozijn, hints van zwarte theebladeren en sigarenkistjes en vluchtige bloemengeuren. De eerste indruk in het smaak is van zachtheid en concentratie, maar de wijn ontwikkelt een aantrekkelijke lichtheid in het midden van de mond met een levendige zuurgraad en sappige pruimensmaken. Aan de finish wordt een golf van weelderige zachte smaak in evenwicht gebracht door een aantrekkelijke droogheid. Een prachtig uitgebalanceerde en verleidelijke wijn, op het perfecte punt van volwassenheid.

Wijn/spijs: Lekker als digestief,  met romige kazen zoals Brie en Camembert uit Frankrijk of Serra uit Portugal. Of met gegrilde kastanjes of crème brulée.

Alcoholpercentage: 20%

Inhoud: 75cl