João Pato (a.k.a. Duckman) Maria Duck Pet-Nat 75cl

 17,95 incl. BTW

Uitverkocht

Categorieën: , Tag:

Land: Portugal

Herkomst: Bairrada

Druivenras: Maria Gomes

João Pato, alias Duckman, is een verzonnen personage en een eerbetoon aan een lang vervlogen familielid. In werkelijkheid is de persoon achter het masker de tweede dochter van Luis Pato, Maria João . Maria João  maakt net als haar beroemde vader Luis Pato en oudere zus Filipa Pato wijn. Ze heeft haar eigen identiteit voor Bairrada-wijnen te gecreëerd door elk denkbaar stereotype te doorbreken en labels te creëren die even artistiek en persoonlijk zijn als haar wijnen. De labels van deze wijn worden met de hand op de flessen gespoten en zijn dus allemaal uniek!

Petnat is een afkorting voor pétillant naturel ofwel ‘natuurlijk bruisend’. Anders dan bij andere mousserende wijnen wordt er geen gist en suiker toegevoegd aan de basiswijn. De wijn wordt gebotteld voordat de vergisting beëindigd is, waardoor de  gisting doorgaat in de fles. Deze natuurbubbel krijgt zijn mousse door de meest natuurlijke manier van vergisten: ‘méthode ancestrale’.

Vinificatie: De druiven worden begin september met de hand geoogst en gesorteerd. Maceratie duurt vijf dagen in plastic eieren, gevolgd door drie weken fermentatie eveneens in plastic eieren, zonder temperatuurregeling. De wijn rijpt sur lie zonder battonage. Na botteling (met een suikergehalte van 10g/l) gaat de gisting nog door op fles. De uiteindelijke totale restsuiker is 0 g/l. De wijn is onbewerkt en ongefilterd.

Proefnotitie: Heerlijk frisse wijn een bloemig aroma, met citrusfruit. In de smaak abrikozen, grapefruit en wat ziltigheid. Een aangenaam bittertje in de afdronk

Serveertemperatuur: 8-10 °C

Alcoholpercentage: 11%

Inhoud: 75cl

 

Extra informatie

Druivenras

Flesmaat

Herkomst

Kleur

Land

Viticultuur