João Pato (a.k.a. Duckman) Maria Duck Pet-Nat 75cl

 17,95 incl. BTW

Categorieën: , Tag:

Land: Portugal

Herkomst: Bairrada

Druivenras: Maria Gomes

João Pato, alias Duckman, is een verzonnen personage en een eerbetoon aan een lang vervlogen familielid. In werkelijkheid is de persoon achter het masker de tweede dochter van Luis Pato, Mariana.  Mariana maakte wijnen in de schaduw van haar beroemde vader Luis Pato en oudere zus Filipa Pato. Ze probeerde haar eigen identiteit voor Bairrada-wijnen te creëren door elk denkbaar stereotype te doorbreken en labels te creëren die even artistiek en persoonlijk waren als de wijnen.

Petnat is een afkorting voor pétillant naturel ofwel ‘natuurlijk bruisend’. Anders dan bij andere mousserende wijnen wordt er geen gist en suiker toegevoegd aan de basiswijn, waardoor de tweede gisting ontstaat in de fles en daarmee ook bubbels. Deze natuurlijke bubbel krijgt zij mousse door de meest natuurlijke manier van vergisten: ‘méthode ancestrale’. De wijn wordt gebotteld voordat hij is uitgegist, waardoor het natuurlijke koolzuur dat tijdens de gisting ontstaat behouden blijft.

Vinificatie: De druiven worden begin september met de hand geoogst en gesorteerd. Maceratie duurt vijf dagen in plastic eieren, gevolgd door drie weken fermentatie eveneens in plastic eieren, zonder temperatuurregeling. De wijn rijpt sur lie zonder battonage. Na botteling (met een suikergehalte van 10g/l) gaat de gisting nog door op fles. De uiteindelijke totale restsuiker is 0 g/l. De wijn is onbewerkt en ongefilterd.

Proefnotitie: Heerlijk frisse wijn een bloemig aroma, met citrusfruit. In de smaak abrikozen, grapefruit en wat ziltigheid. Een aangenaam bittertje in de afdronk

Serveertemperatuur: 8-10 °C

Alcoholpercentage: 11%

Inhoud: 75cl

 

Extra informatie

Druivenras

Flesmaat

Herkomst

Kleur

Land

Viticultuur