Champagne Louis Roederer Carte Blanche Demi-Sec 75cl

 54,95 incl. BTW

Bij aankoop van 6 flessen 5% korting per fles
Vanaf 12 flessen 8% korting per fles
Categorieën: , Tag:

Land: Frankrijk

Herkomst: Champagne

Druivenrassen: 40% pinot noir, 40% chardonnay, 20% pinot meunier

Het champagnehuis Louis Roederer  is nog één van de weinige onafhankelijke familiebedrijven gebleven en wordt nu beheerd door Frédéric Rouzaud, die de zevende generatie vertegenwoordigt. Met hetzelfde geduld en onwrikbaar geloof in zijn creatieve roeping, bedraagt ​​de jaarlijkse export van het huis van Louis Roederer in totaal drie miljoen flessen over de hele wereld.

Aan het begin van de eerste wereldoorlog werd meer dan de helft van het Louis Roederer landgoed vernietigd. Om de wijngaard te herstructureren besloot het champagnehuis om druiven in te kopen en zo toch een champagne te kunnen produceren. Hierdoor ontstond een champagne gemaakt van meerdere vintages, maar toch met een constante kwaliteit. Deze champagne brengt het beste in de drie champagne druivenrassen naar boven. 5% wordt gerijpt in eiken vaten en 10% van de reserve wijnen is ook gerijpt in vaten. De uiteindelijke blend wordt gedurende 3 jaar gerijpt in de kelders en vervolgens na disgorgement nog 6 maanden op de fles om zo een perfecte rijping te garanderen.

Proefnotitie: Carte Blanche, die een hogere dosage bevat dan de Brut Premier, weerspiegelt perfect de grote traditie van demi-sec champagnes. Deze melange, romig, met een verfijnde en aanhoudende zuurgraad die het een ​​zeer delicate frisheid geeft, heeft rijpe fruittonen met bijna gekarameliseerde accenten en een smaak van honing en gemalen amandelen.

Alcoholpercentage: 12%

Inhoud: 75cl

 

Extra informatie

Druivenras

, ,

Flesmaat

Herkomst

Kleur

Land