Champagne Krug Vintage 2004 75cl

 252,95 incl. BTW

Op voorraad

Categorieën: , Tag:

Land: Frankrijk

Herkomst: Champagne

Druivenrassen: 39% chardonnay, 37% pinot noir en 24% pinot meunier.

Voor Joseph Krug was plezier de essentie van champagne. Zijn droomwas om ieder jaar dezelfde champagne van de allerbeste kwaliteit maken, ongeacht de weersomstandigheden. In zijn kersenrode notitieboekje schrijft hij vanaf 1843 zijn kennis en unieke aanpak op voor zijn zoon Paul en alle generaties na hem, met vandaag de dag Olivier Krug als zesde generatie. Krug is het eerste huis om enkel Cuvée de Prestige champagnes te maken. De oogst wordt per zorgvuldig geselecteerde wijngaard apart geproefd, vergist en gerijpt, deels op eikenhouten vaten. Dit biedt het champagnehuis een ongeëvenaarde hoeveelheid aan reservewijnen om mee te assembleren. Er is geen hiërarchie tussen de zeven champagnes van Krug. Het zijn zeven verschillende expressies van de natuur, allen van onbetwiste kwaliteit. Het enige verschil is de relatieve schaarste.

Vintage:  Krug Vintage is door Joseph Krug omschreven als “Champagne no.2”, de expressie van het huis die de specifieke condities van een jaar weet uit te drukken in de best mogelijke champagne. Krug Vintage wordt alleen gemaakt in de jaren dat de champagne een interessant verhaal kan vertellen. Krug 2004 is de laatste van de tweede trilogie in de geschiedenis van het champagnehuis, de eerste was 1988, 1989 en 1990 en de tweede 2002, 2003 en 2004. Zo is 2004 het jaar van de “Luminous Freshness”. Na een koude start van het seizoen ontwikkelde 2004 zich tot een genereus jaar.  Het volledige verhaal van elke fles wordt onthuld via de Krug ID, de zes cijfers erop het achteretiket.

Proefnotitie: Op het eerste gezicht belooft de prachtige lichtgouden kleur een stralende frisheid. De neus begint met een expressief bouquet van gember, gekonfijte citrus en kweepeer, gevolgd door rijkere tonen van citroen-merengue taart, pruim en mirabelle. In de mond, een zeer gebalanceerde champagne met lichte tonen van brioche en honing, die plaats maken voor een scala aan verse citrusvruchten, waaronder sinaasappels, citroenen en mandarijnen, versterkt door een zeer elegante afdronk.

Inhoud: 75cl

Extra informatie

Druivenras

, ,

Flesmaat

Herkomst

Kleur

Land