Champagne Dom Pérignon P2 2002 75cl

 433,95 incl. BTW

Op voorraad

Land: Frankrijk

Herkomst: Champagne

Druivenrassen: Pinot Noir, Chardonnay

Tijdens het lange rijpingsproces van de champagnes nemen ze een beslissende dynamiek aan. Het proces is een ware metamorfose, een uitvergroting. De champagne behoudt haar oorspronkelijke belofte, maar geeft een nieuwe interpretatie aan de ontwikkeling. Elke evolutie tijdens het rijpingsproces draagt bij tot Dom Perignons bijzondere karakter. Deze speciale momenten van opvolging in het rijpingsproces worden ‘Plénitudes’ genoemd.

De Eerste Plénitude van de Dom Perignon Vintage 1998 vond plaats in 2005 en was een al toonbeeld van evenwicht. Na een moment van gewichtloosheid, werd het gehemelte van de proever opgewekt door een jeugdige energie. De energie van Dom Perignon P2 komt voort uit schijnbare rust als de wijn rijpt in de stille en koele kelders van het champagnehuis.

Het oogstjaar 2002 is in Champagne uitzonderlijk geslaagd geweest. Ondanks een grijze en natte augustus en dankzij een prachtige, zonnige septembermaand. De combinatie van hitte en wind zorgde voor een perfecte concentratie in de druiven. De pluk begon op 14 september en tijdens de oogstdagen hield het heerlijke weer aan. De extra jaren in de kelders in Épernay, ‘sur lattes’, nog niet gedégorgeerd, dus in contact met de fijne droesem, heeft de wijn geweldig verdiept en verbreed. De wijn bezit nog meer energie, intensiteit en precisie. Maar denk niet dat de wijn dan ook vol, zwaar en gespierd is – want dat is Dom Pérignon nooit. Het is en blijft een toonbeeld van lichtvoetige elegantie en gratie.

Proefnotitie: De diep witgouden kleur wordt op speelse wijze doorspekt door ontelbare minuscule belletjes. Ze blijven komen. De aroma’s zijn verrassend jeugdig en fris nog. Je ruikt de subtiele nuances van bloesem, heerlijke limoen en wit steenfruit. Ook is er het zoet van marsepein. En een
verrukkelijk stimulerende zilte toon krult er eveneens tussendoor. De smaak is typerend Dom Pérignon, zo kostelijk luchtig, lichtvoetig, kietelend,
zinnenprikkelend. Nog opvallend jong en puur met fris, wit en geel fruit. Met ook een ragfijne mineraliteit, fris, floraal en fruitig. Met een superbe balans en grote lengte.

Alcoholpercentage: 12%

Inhoud: 75cl

 

 

Extra informatie

Druivenras

,

Flesmaat

Herkomst

Kleur

Land