Dom Pérignon Champagne Vintage 2008 Lenny Kravitz Edition 75cl

 214,95 incl. BTW

Op voorraad

Land: Frankrijk

Herkomst: Champagne

Dom Pérignon is een vintage champagne. Elke vintage is een unieke creatie, die zowel het karakter van de jaargang als het karakter van Dom Pérignon uitdrukt. De weersomstandigheden in 2008 waren grauw en grijs, in tegenstelling tot een over het algemeen zonnig decennium. Precies één week voordat de oogst zou beginnen, op 15 september, brak de zon door en gedurende een volle maand waren de omstandigheden perfect. De oogst was een miraculeus succes. Dom Pérignon White 2008 is verleidelijk en bezit prachtige lengte. In alles bewijst hij een grote wijn te zijn, een van de mooiste Dom Pérignons ooit.

In 2018 is Dom Pérignon een samenwerking aangegaan met de Amerikaanse ster Lenny Kravitz als Creative Director. Eén van zijn projecten is het ontwerp voor de Special Edition Lenny Kravitz champagneflessen voor zowel de 2008 vintage als voor de Rosé 2006

Proefnotitie: Pas na 10 jaar opent deze superieure champagne zich voorzichtig. De zo bij 2008 passende zuren zijn op schitterende wijze geïntegreerd in de wijn. De lange afdronk is aromatisch, licht rokerig en volstrekt veelbelovend – want deze energieke klassieker gaat nog jaren mee. Hij heeft veel gemeen met de legendarische 1996, maar deze 2008 heeft nog meer substantie.

Inhoud: 75cl

 

 

Extra informatie

Druivenras

,

Flesmaat

Herkomst

Kleur

Land