Champagne Salon Le Mesnil Blanc de Blancs Vintage 2007 75cl

 499,95 incl. BTW

Op voorraad

Categorieën: , Tag:

Land: Frankrijk

Herkomst: Champagne

Druivenras: Chardonnay

Champagne Salon is ontstaan als het product van één man, uit één regio, van één cru, van één druivenras en uit één oogstjaar. Champagneliefhebber Aimé Salon creëerde Champagne Salon in beginsel alleen voor zichzelf en zijn naaste vrienden. De druiven – uitsluitend chardonnay – zijn afkomstig van de grand cru Le Mesnil-Sur-Oger. Champagne Salon is altijd een vintage champagne en wordt alleen gemaakt in uitzonderlijk goede oogstjaren. In de hele twintigste eeuw werden slechts negenendertig oogsten goed genoeg bevonden om onder het etiket van Salon op de markt te komen! Het is dan ook een welhaast mythische naam onder de liefhebbers van prestigechampagne. Champagne Salon is het zusterhuis van het even verderop gelegen Delamotte. Beide huizen hebben dezelfde directeur Didier Depond en keldermeester Michel Fauconnet. In de jaren ’20 en ’30 van de vorige eeuw was dit de persoonlijke champagne van de puissant rijke Monsieur Salon. De champagne werd alleen geschonken bij hem thuis, of in de Parijse eetgelegenheid Maxim’s, waar hij regelmatig kwam.

Vinificatie: Méthode traditionnelle; tweede gisting van de wijn heeft op fles plaatsgevonden. Salon ondergaat geen malolactische gisting, blijft zeer lang op de droesem rusten en krijgt een zeer kleine dosage.

Bewaarpotentieel: Salon heeft een enorm rijpingspotentieel en is daarom bij uitstek een champagne om te bewaren en tot wel 40 jaar kan rijpen.

Wijn/spijs: Champagne Salon is vanwege zijn complexiteit en genadeloze precisie culinair breed inzetbaar. Van wilde oesters en Aquitainekaviaar tot truffelrisotto of Iberico ham.

Alcoholpercentage: 12%

Inhoud: 75cl

 

Extra informatie

Druivenras

Flesmaat

Herkomst

Kleur

Land

Viticultuur