Champagne Ruinart ‘R’ de Ruinart Brut 75cl

 58,95 incl. BTW

Categorieën: , Tag:

Land: Frankrijk

Herkomst: Champagne

Druivenrassen: 40% Chardonnay, 55% Pinot Noir en 5% Pinot Meunier.

Geïnspireerd op de visie van de Benedictijner monnik Dom Thierry Ruinart, begint zijn neef Nicolas Ruinart op 1 september 1729 naast de textielhandel ook met handelen in Champagne. Dit is dan ook het moment waarop Ruinart officiëel wordt geboren en dat maakt het het oudste champagnehuis ter wereld. In de vijf kwaliteiten champagne van Ruinart vormt de chardonnay druif de ‘gouden draad’ met z’n levendige, frisse aroma’s en pure smaak.

R de Ruinart is de originele expressie van de Ruinart smaak. Deze brut champagne bevat een relatief groot aandeel (40%) chardonnay. De familie heeft al zeer vroeg gekozen om de fragiele, relatief schaarse chardonnaydruif te eren; de meest elegante van de witte druivenrassen in Champagne. Chardonnay heeft tijd nodig om zich te ontwikkelen – het bereikt geleidelijk zijn volle aromatische complextiteit.

Proefnotitie: Geel met gouden noten en glanzende bubbels Een eerste fijne en frisse, fruitige neus doordrenkt met noten van vruchten met wit vruchtvlees (peer, renetappel), abrikoos maar ook hazelnoten en verse amandelen. Enkele bloemige en gekruide noten zorgen voor een extra complex karakter. De tweede neus onthult een mooie en intense geur met een zoetere en meer koekjesachtige basis.  Zeer overtuigende aanzet in de mond. Een evenwichtige, vrij volle en vlezige wijn met aroma’s van rijpe vruchten (reine-claude en bloedperzik). De finale is lang, de goed geïntegreerde sterkte maakt plaats voor de typerende frisheid van de chardonnay, die sterk aanwezig is in de samenstelling.

Wijn/spijs: Een perfecte aperitief champagne voor alle gelegenheden! R de Ruinart kan ook bij lichte en fijne voorgerechten zoals gepocheerde oesters, sint-jakobsschelpen ‘à la plancha’, bij hoofdgerechten zoals gebakken zeetong of bij kort gerijpte (lokale) kazen zoals een Chaource of een Langres geserveerd worden.

Dosage: Brut, 9 gram per liter.

Inhoud: 75cl

Extra informatie

Druivenras

, ,

Flesmaat

Herkomst

Kleur

Land