Champagne Moutard Pere & Fils Grande Cuvée Brut Magnum 150cl

 79,95 incl. BTW

Uitverkocht

Categorieën: , Tag:

Land: Frankrijk

Herkomst: Champagne

Druivenras: 100% Pinot Noir

Champagne de Moutard Grande Cuvée Brut is al enkele jaren onze ‘huis champagne’ en niet voor niets!

Vinificatie: Deze champagne is afkomstig van de wijnstokken uit de Côtes des Bar waar zij gedurende verschillende jaren werden geproduceerd. De Côte des Bar heeft een zee- en continentaal klimaat. Een deel van de bodem stamt uit het Kimmeridgiaan. Deze strook bestaat uit een opeenstapeling van kalk- en mergelaarde van 15 tot 157 miljoen jaar oud die bekendstaan om hun fossiele rijkdom aan gewervelde zeedieren en fossiele Exogyra Virgula oesters. Door de specifieke bodem zijn de wijnen die hier verbouwd worden ronder van smaak, karaktervol en complexer dan andere champagnes. Na de traditionele gisting vindt een tweede gisting op fles plaats. Hierbij ontwikkelt zich het voor champagne kenmerkende koolzuur in de fles. De champagne rijpt minimaal 3 jaar in de cave voordat deze wordt vrijgegeven voor de verkoop.

Proefnotitie: Champagne de Moutard Grande Cuvée Brut is al enkele jaren onze ‘huis champagne’ en niet voor niets! Het is een heerlijke champagne met veel finesse in de smaak. De neus is fris en zeer fijn, vol met aroma’s van boter, amandelen en brioche en heeft een geweldige prijs/kwaliteit verhouding!

Wijn/spijs: Deze Grande Cuvée past mooi bij diverse voorgerechten zoals rauwe groenten, groene salade, terrines de foie gras, vleeswaren en zeefvruchten.

Serveertemperatuur: 8 tot 10 graden

Alcoholpercentage: 12%

Inhoud: 150cl

Extra informatie

Druivenras

Flesmaat

Herkomst

Kleur

Land

Andere suggesties…