Champagne Louis Roederer Rosé Vintage 2012 75cl

 69,95 incl. BTW

Uitverkocht

Categorieën: , Tag:

Land: Frankrijk

Herkomst: Champagne

Druivenrassen: 65% Pinot Noir, 35% Chardonnay

Het champagnehuis Louis Roederer  is nog één van de weinige  onafhankelijke familiebedrijven gebleven en wordt nu beheerd door  Frédéric Rouzaud, die de zevende generatie van het geslacht vertegenwoordigt. Met hetzelfde geduld en onwrikbaar geloof in zijn creatieve roeping, bedraagt ​​de jaarlijkse export van het huis van Louis Roederer in totaal drie miljoen flessen over de hele wereld.

De druiven die geschikt zijn voor het maken van een grote rosé-champagne, moeten een perfecte rijpheid bereiken, wat soms moeilijk  is in het veranderlijke klimaat in de Champagnestreek. Daarom besloot Louis Roederer te investeren in de wijngaarden in Cumières, waar de ondiepe kalkhoudende kleigrond, die op zuidelijke hellingen ligt en baadt in het licht dat wordt weerspiegeld vanaf de oevers van de rivier de Marne, de druiven in staat stelt optimale fenolische rijpheid te bereiken.

Proefnotitie: De wijn heeft fruitige aroma’s van wilde rode bessen, gevolgd door bloemige noten en de suikerachtige en pittige geur van schil; en de aroma’s van gedroogd fruit en cacao zijn het gevolg van de vinificatie van de wijn in eikenhout. Een rijke en volle mousserende wijn met een eerste indruk van frisheid, het opent soepel met bijna exotische tonen, gecombineerd met de pure mineraliteit van de Chardonnay-druiven.

Alcoholpercentage: 12%

Inhoud: 75cl

 

Extra informatie

Druivenras

,

Flesmaat

Herkomst

Kleur

Land