Champagne Jacquesson Aÿ Vauzelle Terme 2009 75clcl

 209,95 incl. BTW

Op voorraad

Categorieën: , Tag:

Land: Frankrijk

Herkomst: Champagne

Druivenras: Pinot noir

Het champagnehuis Jacquesson wordt gerund door de gebroeders Chiquet, Jean-Hervé en Laurent. Ze doen het niet zoals de meeste anderen. In plaats van jaar na jaar een huisstijl champagne te maken met een consistent karakter en een daarnaast een cuvée prestige, maken ze sinds 1988 champagnes  met een nieuwe, revolutionaire benadering.  Iedere jaargang beschouwen zij als een unieke, op zichzelf staande wijn, die het terroir en het klimaat van dat jaar zo goed mogelijk moet weerspiegelen. Om dit te benadrukken krijgt iedere non-vintage wijn een eigen nummer, startend met Cuvée No 728 in het jaar 2000.

Ay Vauzelle Terme maakt deel uit van de Lieux-dits serie van Maison Jacquesson. Dit is een zeer exclusieve champagne van een 0,3 hectare groot perceel pinot noir, aangeplant in Vauzelle Terme in het dorp Ay. De oogst van 2009 is fantastisch met een rijpheid die vergelijkbaar is met die van 2002. Een geweldige oogst.

Proefnotitie: Strogeel van kleur met trage bubbels. Op de neus tonen van fruit en zoethout. In de smaak hints van krijt, pruim, munt en wilde bloemen. Een zeer expressieve en krachtige champagne.

Dosage: Brut Nature (0 gr/l)

Serveertemperatuur: 9 tot 11 graden

Alcoholpercentage: 12%

Inhoud: 75cl

 

Extra informatie

Druivenras

Flesmaat

Herkomst

Kleur

Land