Champagne Bollinger La Grande Année Rosé 2012 75cl

 184,95 incl. BTW

Op voorraad

Land: Frankrijk

Herkomst: Champagne

Druivenrassen: Chardonnay, pinot noir

Sinds 1829 produceert Bollinger in Aÿ  prachtige champagnes met een krachtige en tegelijk geraffineerde en complexe stijl. Het champagnehuis heeft 166 hectare aan wijngaarden, vrijwel uitsluitend Grand en Premier Crus. Het is een echt familiebedrijf. Het is één van de laatste champagnehuizen dat vanaf de oprichting zelfstandig is gebleven.

Vinificatie:  Champagne Bollinger maakt enkel in zeer goede jaren een vintage champagne, de La Grande Année Brut. Zoals de naam al doet vermoeden is La Grande Année Rosé gebaseerd op de prestige cuvée van Bollinger, La Grande Année. Hieraan wordt een kleine hoeveelheid (5%) rode wijn (pinot noir) toegevoegd, afkomstig van de uitzonderlijke Grand Cru wijngaard ‘La Côte aux Enfants’. Champagne Bollinger kiest ervoor om de pinot noir apart op te voeden om de kwaliteit hiervan beter te kunnen bewaken. Ook deze pinot noir dient van hetzelfde oogstjaar afkomstig te zijn.

Proefnotitie: De rosé versie van de geweldig mooie La Grande Année van Bollinger. Zeer fraai en complex. In de geur aardbeien, klein rood (bos)fruit. Fraai roze van kleur. Kracht en structuur. Zeer fijne en een parelende mousse. Breed van smaak, concentratie en weelderigheid gaan hand in hand. Mooie fruitige en goed gestructureerde stijl. Klasse! Niet voor niets de favoriete Champagne van menig kenner en al jaren ‘James Bond favourite choice’.

Alcoholpercentage: 12%

Inhoud: 75cl

Extra informatie

Druivenras

,

Flesmaat

Herkomst

Kleur

Land