Cossart & Gordon Verdelho Vintage 1973 75cl

 259,95 incl. BTW

Categorieën: ,

Land: Portugal

Herkomst: Madeira

Druivenras: Verdelho

Gebotteld: Mei 2000

Cossart Gordon & Co. werd opgericht in 1745 en is het oudste wijnbedrijf in de Madeira. De familie Cossart is al bijna twee eeuwen een van de meest invloedrijkste families op het eiland. Het meest gezaghebbende boek over Madeira, Madeira The Island Vineyard, is geschreven door Noël Cossart, een voormalige senior partner van het bedrijf en op het eiland is geboren. Tot op de dag van vandaag worden Cossart Gordon madeiras beschouwd als de allerbeste die er zijn.

Vintage: Cossart & Gordon’s Vintage Verdelho 1973 is een single harvest madeira. De wijn werd 27 jaar gerijpt in gebruikte Amerikaanse eiken vaten, door middel van het traditionele ‘Canteiro’ systeem, waarbij de vaten geleidelijk werden overgebracht van de bovenste verdiepingen van de lodge, waar het natuurlijk warmer is, naar de middelste verdiepingen en uiteindelijk naar de begane grond waar het koeler is. Slechts 2.498 flessen van deze wijn werden vrijgegeven.

Proefnotitie: Heldere topaaskleur met een goudgroene nuance. Karakteristiek madeira-boeket, goede intensiteit, complex met tonen van fenolische aroma’s van hout, balsamico en droog fruit. Medium-dry, frisse, krachtige, complexe en lange warme afdronk met hars en hout. Zeer geconcentreerd.

Pers opmerkingen: “Verbrande suiker, verse tabak, kruidnagel, limoenschil en natte stenen op de neus. Rokerige, minder zoete smaak dan de Leacock’s en een meer dichte stijl, de Cossart Gordon spreekt degenen aan die op zoek zijn naar een rijkere stijl van Verdelho. Fijne lengte en verfrissende zuurgraad. ”
Niklas Jorgensen, www.madaboutmadeira.org, April 2010

Alcoholpercentage: 20%

Inhoud: 75cl

Extra informatie

Druivenras

Flesmaat

Herkomst

Kleur

Land