Barbeito Single Harvest Tinta Negra Madeira 2008 50cl

 28,95 incl. BTW

Op voorraad

Categorieën: ,

Land: Portugal

Herkomst: Madeira

Druivenras: Tinta Negra

Vinhos Barbeito werd in 1946 opgericht door Mário Barbeito de Vasconcelos en wordt sindsdien nog altijd gerund door leden van de familie. Ten tijde van de oprichting van Barbeito waren meer dan 30 andere Madeira-wijnexporteurs actief. Beetje bij beetje verwierf Mário Barbeito klanten in vele delen van de wereld en probeerde hij altijd een goede en hechte relatie met hen op te bouwen. Mário Barbeito stierf in 1985 en zijn dochter Manuela de Vasconcelos nam de algemene leiding van Vinhos Barbeito over. Ze werkt al sinds 1976 voor het bedrijf.

Vinificatie: Deze wijn is afkomstig van één enkele wijngaard op de lagere hellingen van Estreito de Câmara de Lobos, aan de zuidkust van het eiland Madeira. Rijping volgens de traditionele Canteiro-methode, onder gematigde temperaturen, op oude Franse eikenhouten vaten. In maart 2019 zijn er 2.986 flessen gevuld, allemaal individueel genummerd.

Proefnotitie: Aroma’s van gekaramelliseerd fruit, gele jam, gedroogde bloemen, rijpe citrus en pistachenoten. Delicate honingzoete smaak, mooie uitgebalanceerde zuurgraad, afdronk lang en fris.

Wijn/spijs: Uitstekend als aperitief, met olijven, geroosterde amandelen, gemarineerde vis, salades en kaas.

Technische specificatie: Alcohol: 19,20% Vol. Baume: 1,60 Total sugar: 62 g/l Volatile acidity: 0,57 Total acidity: 5,96

Inhoud: 50cl

 

Extra informatie

Druivenras

Flesmaat

Herkomst

Kleur

Land