Cossart & Gordon Verdelho Madeira Colheita 1998 50cl

 47,95 incl. BTW

Categorieën: ,

Land: Portugal

Herkomst: Madeira

Druivenras: Verdelho

Cossart Gordon & Co. werd opgericht in 1745 en is het oudste wijnbedrijf in de Madeira. De familie Cossart is al bijna twee eeuwen een van de meest invloedrijkste families op het eiland. Het meest gezaghebbende boek over Madeira, Madeira The Island Vineyard, is geschreven door Noël Cossart, een voormalige senior partner van het bedrijf en op het eiland is geboren. Tot op de dag van vandaag worden Cossart Gordon madeiras beschouwd als de allerbeste die er zijn.

Colheita: Wijn van hoge kwaliteit, minimaal 5 jaar gelagerd, van 1 jaargang, druivenras dient vermeld te worden op het etiket en de wijn moet ook voor 100% van genoemde druivenras gemaakt zijn. Verdelho madeira wordt omschreven als ‘Medium Dry’ en wordt traditioneel geserveerd als gekoeld aperitief. De wijn is bijzonder aromatisch en heeft een zacht en rond karakter.

Proefnotitie: Strogeel met mooie gouden rand, complexe neus met tonen van gedroogd fruit (o.a. abrikoos en ananas) hars, ceder hout en oosterse kruiden. Vol en rond in smaak maar toch ook heel elegant. Mooie lange afdronk waarin in de geïntegreerde zuren vol overeind blijven staan.

Wijn/spijs: De typische Madeira aciditeit in combinatie met het zachte karakter maken deze Verdelho een geweldige begeleider van heldere soepen en (wild)paté’s. Ook een spannende combinatie is als begeleider van de Indiaas keuken.

Alcoholpercentage: 20%

Inhoud: 50cl

Extra informatie

Druivenras

Flesmaat

Herkomst

Land

Kleur