Cossart & Gordon Sercial Colheita Madeira 1997 50cl

 47,95 incl. BTW

Categorieën: ,

Land: Portugal

Herkomst: Madeira

Druivenras: Verdelho

Cossart Gordon & Co. werd opgericht in 1745 en is het oudste wijnbedrijf in de Madeira. De familie Cossart is al bijna twee eeuwen een van de meest invloedrijkste families op het eiland. Het meest gezaghebbende boek over Madeira, Madeira The Island Vineyard, is geschreven door Noël Cossart, een voormalige senior partner van het bedrijf en op het eiland is geboren. Tot op de dag van vandaag worden Cossart Gordon madeiras beschouwd als de allerbeste die er zijn.

Colheita: Wijn van hoge kwaliteit, minimaal 5 jaar gelagerd, van 1 jaargang, druivenras dient vermeld te worden op het etiket en de wijn moet ook voor 100% van genoemde druivenras gemaakt zijn. Sercial wijnen worden vaak goed gekoeld geserveerd als aperitief, ze zijn strak, fris, mineraal en een subtiele nootachtige, fruitig karakter ondersteund door een mooie elegante en geintegreerde zuren.

Proefnotitie: Strogeel van kleur met een heldere gouden rand. Klassieke droge madeira neus, complex, mooi hoog op zuren, gras, stro, gedroogd fruit, o.a. gedroogde abrikoos en sinaasappelschil. Drogende toon van cederhout, thee en stro. groene bladkruiden.

Wijn/spijs: Mooie begeleiding bij de meeste vis en zeevruchten, specifiek sushi, gemarineerde of gerookte vis.

Alcoholpercentage: 19%

Inhoud: 50cl

 

Extra informatie

Druivenras

Flesmaat

Herkomst

Kleur

Land