Barbeito Ribeira Real 20y old Boal Madeira 75cl

 164,95 incl. BTW

Categorie:

Land: Portugal

Herkomst: Madeira

Druivenrassen: Boal (bual) & tinta tegra

Vinhos Barbeito werd in 1946 opgericht door Mário Barbeito de Vasconcelos en wordt sindsdien nog altijd gerund door leden van de familie.

De  Ribeiro Real wijngaarden in Estreito de Câmara de Lobos liggen op het zuidelijk deel van Madeira, volledig blootgesteld aan de zon en op een hoogte van ongeveer 200 meter boven de zeespiegel. De grootste madeirawijnen kennen hun oorsprong in deze wijngaarden, zoals de Favila Tinta Negra. Barbeito houdt de traditie in ere om met traditionele methodes madeira te vinifiëren en te rijpen. De beste boal druiven worden geselecteerd en geblend met meer dan 100 jaar oude tinta negra wijnen van Ribeiro Real. Deze wijn is een eerbetoon aan de rijke historie van Madeira(wijn). 1296 flessen zijn in mei 2014 gebotteld en individueel genummerd.

Vinificatie: De boal is afkomstig uit São Vicente en Campanário en de tinta tegra uit Câmara de Lobos. De tinta tegra wordt met de voeten (in klassieke Lagares) geperst en de boal in een hele zachte pneumatische pers. De vergisting wordt gestopt als het beoogde restsuiker gehalte is bereikt door middel van het toevoegen van een wijnalcohol van 96%.

Proefnotitie: Amberkleurig. Een elegante geur met tonen van boenwas, hout, balsamico siroop, jodium en gedroogde pruimen. Extreem complex met een perfecte balans en laag na laag aan geuren en smaken. Kruidig, mooie geïntegreerde zuren en veel diepgang. In afdronk mooi drogend. Superbe wijn en grootse madeira.

Technische specificatie: Alcohol: 19,54 % Vol. Baumé: 3Total sugar: 81,5 g/l Volatile acidity: 1,14 Total acidity: 8,88 pH: 3, 36

Inhoud: 75cl

Extra informatie

Druivenras

,

Flesmaat

Herkomst

Kleur

Land