Teeling Spirit of Dublin Irish Poitin 50cl

 26,95 incl. BTW

Uitverkocht

Land: Ierland

De familie Teeling is al sinds 1782 betrokken bij het produceren van Ierse whiskey, toen de over-over grootvader van de huidige generatie Walter Teeling al zijn distilleerderij had aan de Marrowbowe Lane. In 1987 opende John Teeling de Cooley Distillery en in 2007 de Kilbeggan Distillery. Deze werden beiden in 2012 verkocht aan Beam Global.

In 2015 hebben de zoons van John, Jack en Stephen, de nieuwe Teeling Distillery geopend aan Newmarket in de Dublin Liberties. Op steenworp afstand van de vroegere distilleerderij van Walter Teeling middenin “The Golden Triangle”. Het historische distilleer district van Dublin. De eerste nieuwe distilleerderij in Dublin in meer dan 125 jaar. En de eerste werkende distilleerderij in bijna 50 jaar.

Deze release van de Teeling-distilleerderij markeert de eerste nieuwe release van sterke drank van een distilleerderij in Dublin in meer dan 125 jaar. Poitin is eigenlijk unaged single pot still whisky, wat vroeger verboden was om te maken, ook wel de moonshine van Ierland genoemd. Sinds kort is deze drank gelegaliseerd.

Het is gemaakt van 50% ongemoute en 50& gemoute gerst die wordt gefermenteerd en vervolgens drie keer wordt gedistilleerd in de drie koperen ketels van de Teeling. Lekker als borrel na het eten bij de koffie maar nog lekkerder in je favoriete whiskycocktail.

Proefnotitie: Aroma’s van gekookte gerst, honing, vers brood en bosfruit. Zachte zoete en fruitige smaak vermengd met kruiden. Zachte en romige afdronk.

Serveersuggestie: Lekker met ijs en tonic, gegarneerd met een sinaasappelschil.

Alcoholpercentage: 52.5%

Inhoud: 50cl

 

 

Extra informatie

Flesmaat

Land