Kilchoman Machir Bay Islay Single Malt Scotch Whisky 70cl

 51,95 incl. BTW

Land: Schotland

Herkomst: Islay

Kilchoman was de eerste distilleerderij die in 124 jaar tijd op Islay werd gebouwd. De distilleerderij werd in 2005 opgericht door Anthony Wills en is de enige farm-distillery van Islay die Single Farm Single Malt produceert. Kilchoman is een van de weinige whiskydistilleerderijen in Schotland die onafhankelijk blijft.

Machir Bay, de kenmerkende geturfde single malt, is een vat van Kilchoman gerijpt in zowel bourbon- als sherryvaten. Vernoemd naar het meest spectaculaire strand van Islay, creëert het hoge aandeel bourbonvaten een uitgesproken balans tussen het klassieke Islay-karakter en de frisse bloemcomplexiteit.

Proefnotitie: In de neus citroenrasp, vanille en duidelijke invloeden van de kust maken plaats voor bloemenintensiteit, sappige perziken, peren en wafels van rijke kruiden. In de smaak barst het uit in tropisch fruit en gedroogde sultanarozijnen, warme rokerigheid en golven van honing, mout, butterscotch en rijke zoetheid. In de afdronk in sherry gedrenkt fruit, gekneusde zwarte peper en zeezout. Langdurig met lagen van citruszoet en maritieme turfrook

Alcoholpercentage: 46%

Inhoud: 70cl

Extra informatie

Flesmaat