Teeling Small Batch Giftpack met 2 glazen 70cl

 49,95 incl. BTW

Land: Ierland

De familie Teeling is al sinds 1782 betrokken bij het produceren van Ierse whiskey, toen de over-over grootvader van de huidige generatie Walter Teeling al zijn distilleerderij had aan de Marrowbowe Lane. In 1987 opende John Teeling de Cooley Distillery en in 2007 de Kilbeggan Distillery. Deze werden beiden in 2012 verkocht aan Beam Global.

In 2015 hebben de zoons van John, Jack en Stephen, de nieuwe Teeling Distillery geopend aan Newmarket in de Dublin Liberties. Op steenworp afstand van de vroegere distilleerderij van Walter Teeling middenin “The Golden Triangle”. Het historische distilleer district van Dublin. De eerste nieuwe distilleerderij in Dublin in meer dan 125 jaar. En de eerste werkende distilleerderij in bijna 50 jaar.

Alle whiskey van Teeling wordt zonder enige toevoeging en zonder koude filtering gebotteld op een minimale sterkte van 46% alc. Deze whiskey is hoe volgens Teeling een Ierse whiskey moet zijn. Gemaakt naar de stijl waar Ierse whiskey de wereld mee veroverde in de tijd van Walter Teeling. Malt en grain whiskey’s worden eerst gerijpt op ex-bourbonvaten en daarna samen minimaal 12 maanden gefinisht op Centraal-Amerikaanse rumvaten.

Proefnotitie: In de neus vanille en kruiden met zoete tonen van de rum. In de smaak exotisch fruit met citrus en peer. Een zoetige en pittige afdronk met mooie hout tonen.

Alcoholpercentage: 46%

Inhoud: 70cl. Verpakt in en mooi blik met Teeling logo en twee stevige glazen met Teeling logo.

 

 

Extra informatie

Flesmaat

Land