Syndicate 58/6 Blended Scotsch Whisky 70cl

 49,95 incl. BTW

Uitverkocht

 

In 1958 werden er 10 vaten van deze exclusieve blend ontdekt in een loods in Leith. Deze was blended in 1954 naar een recept uit de vroege 19e eeuw en bedoelt voor het Britse Koningshuis en de aristocratie. In 1966 werd een kleine hoeveelheid als 12-jarige blend gebotteld voor privégebruik van de eigenaar van de loods en een aantal vrienden, in totaal 6 mensen aldus de naam Syndicate 58/6. Daarna mochten steeds meer vrienden van vrienden etc. van deze exclusieve whisky meegenieten.

Richard Patterson is de huidige masterblender van deze Superior premium blended whisky, die bestaat uit 18 zeldzame verschillende oude single malts en 4 van de beste gaan whisky’s. Door middel van het solera systeem blijft het hoge niveau gehandhaafd, door het mengen van de jongere 12 jaar oude whisky met de veel oudere whisky’s aanwezig in de vaten. Nog altijd zit er dus een gedeelte van de originele blend in uit 1954 in de fles.

Proefnotitie: In de neus sinaasappels, sinassappelschil, bergamot en peren in honing, warm met gember en jasmijn. In de smaak Scottisch marmelade, geglaceerde appels, vleugje vijgen, bosvruchten en toffee. Een rijke en intense afdronk. Menige single malt whisky kan hier niet aan tippen.

Alcoholpercentage: 40%

Inhoud: 70cl